Bådmagasinets billedgalleri

Der studeres video. Foto: Danish Youth Vikings

Video - selvfølgelig kan man sejle AC-45 uden båd

28-01-2013 11:56 Trine Søe28-01-2013 10:56 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Danish Youth Vikings har været samlet i Aarhus i weekenden for at gøre sig klar til Youth America's Cup udtagelsesstævnet i San Francisco. Der er blevet nærstuderet video i stor stil, og Rasmus Køstner og Jes Gram Hansen fra SAP Extreme Sailing Team kom også forbi og gav de seks unge mænd tips og tricks.

Læs også: Danish Youth Vikings klar til Sanfrancisco - holdet er sat

Personlighedsanalyse hjalp til fordeling af pladserne

Søren Kristensen udtaler: "En af de vigtigste ting for at en AC45 katamaran sejler hurtigt er, at man er god til at samarbejde. Vi vidste derfor fra start, at det var en af vores største udfordringer, som vi på meget kort tid skal lære. Vi mødtes derfor fredag på Oure med Finn ”Beton” Jensen for at få nogle råd til, hvordan man hurtigt lærer at samarbejde så mange personer imellem. Vi havde på forhånd udfyldt en personlighedsanalyse hver, som vi sammen med Finn tog et kig på. Vi snakkede meget om, hvilke typer mennesker vi var ud fra vores personlighedsanalyse, og hvilke kendetegn vi havde. Dernæst snakkede vi om, hvordan vi kunne få det bedste ud af hinanden, både på land og på vand".

Team

Holdet med Emilie Børresen

Køstner og Gram Hansen gav gode råd

Lørdag stod i videoanalysens tegn. Målet med dagen var at få alle rollerne fuldstændig definerede, så holdet kun skal koncentrere sig om, hvordan båden sejles på den hurtigste måde. Mathias Lehm Sletter udtaler: "Det var meget lærerigt, og vi er nu fuldstændig klar over, hvad hver enkelt person skal gøre i enhver tænkelig manøvre. Efter mange timer med videoanalyse, mødtes vi med Rasmus Køstner og Jes Gram Hansen fra SAP Extreme Sailing Team for at få en masse råd - blandt andet om hvordan sådan en stor Katamaran sejles hurtigt, og hvordan man undgår de kritiske situationer. De gav virkelig mange gode råd og tips, som vi helt sikkert kommer til at bruge under Selection Series og senere i vores sejlkarriere".

Optegnet AC-45

I Aarhus Sejlklub satte holdet bordene til side for at tegne en AC-45 katamaran op indenfor. De seks sejlere startede med at øve bevægelsesmønstrene i båden i et langsomt tempo med mange fejl, men jo flere gange de øvede det, jo mere præcise blev de og kunne derfor sætte tempoet op. Søren Kristianbsen fortæller: "Vi tog noget video af det og har klippet det sammen til en kort lille video, som flot viser vores udvikling".

Søren fortsætter: "Men selvom det ser sjovt ud, er vi overbeviste om at vi er godt forberedte til at sejle de meget anderledes AC-45 katamaraner. Vi er nu fuldstændig bevidste om, hvad der skal gøres i enhver manøvre, og vi ved, hvordan vi skal bevæge os mest optimalt. Nu handler det om, hvordan vi i en fart lærer at samarbejde om at sejle båden hurtigt".

Søndag brugte holdet på at ordne alle de praktiske ting; såsom at bestille flybiletter, leje bil og lave lister over alle de ting, de skal huske inden afrejsen. Den 7. februar 2013 drager holdet til San Francisco.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer