Finalestævnet i America's Cup World Series aflyses.

Finalestævnet aflyses i America's Cup Series

11-01-2013 12:48 Trine Søe11-01-2013 11:48 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Ved en pressekonference i San Francisco i denne uge annoncerede Americas Cup Event Authority, at finalen i Americas Cup World Series ikke vil blive afholdt som planlagt. Det var oprindeligt planlagt to på hinanden følgende begivenheder i New York, USA. De skulle efter den oprindelige plan sejles den 28.-30. maj og den 31. maj til 2. juni 2013.

Strammer økonomien?

Denne noget besynderlige udmelding begrundes med, at de to finaleevents ligger for tæt op af Louis Vuitton Cup. Louis Vuitton Cup sejles af de større AC-72 fra den 4. juli 2013. Datoen for America's Cup World Series finalerne har imidlertid været planlagt siden sidste sommer, og det er bemærkelsesværdigt, at man, kun nogle måneder før, vælger at aflyse med den begrundelse, at programmet bliver for stramt. Det betyder, at tre ud af seks afdelinger i serien nu er aflyst. Det kunne jo være, at det var økonomien, der strammer til?

Aflysningen står ligeledes i skarp kontrast med de løfter og visioner, der blev præsenteret ved lanceringen af den 34. udgave af America's Cup. America's Cup World Series skulle netop bidrage med at tiltrække flere sponsorerer. Det bliver meget svært at tiltrække og fastholde sponsorer, når man aflyser planlagte sejladser. Flere af holdene har sponsorere, der regner med eksponering for det år, som de har købt - det bliver svært nu, hvor der sejles færre sejladser. Ligesom det er svært at se, hvad serien skal bidrage med til den endelige udgave af America's Cup.

Holdene vil fokusere på AC-72

Dertil har flere teams udtrykt ønske om at fokusere på AC-72. Dermed ser flere af holdene America's Cup World Series som en slags forhindring. Den planlagt sejlads med AC-45'erne i Napoli i april måned kan blive den sidste i serien.  

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer