Mange gode kræfter samlet på Team Korea. Her action på deres AC45 - p.t. placeret som nummer fem af ni hold. Foto: ACEA/Gilles Martin-Raget

America's Cup: Team Korea fjerde udfordrer

20-06-2012 08:27 Øyvind Bordal20-06-2012 09:27 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Næste sommer sker det: Den 34. America's Cup sejles i San Francisco. Byggearbejdet er i fuld gang, både hvad angår havnefaciliteter og de både der skal sejles med. Oracle Team USA, som de nu kalder sig, vil forsvare pokalen med James Spithill ved roret - manden som også styrede, da Oracles monstertrimaran vandt i Valencia i 2010.

Forlænget frist

Men hvem er udfordrerne? P.t. har Luna Rossa (ITA), Team New Zealand (NZ), Artemis (SWE) og nu altså Team Korea (KOR) betalt den formentlig ret spegede deltagerkontingent. Fristen for tilmelding er forlænget med to måneder til 1. august; det er ingen tvivl om at man ønsker flere deltagere. 

Outteridge ved roret

Team Koreas båd vil styres af Nathan Outteridge, en tidligere 49er-sejler fra Australien, som i en årrække var i verdenstoppen i den olympiske disciplin. Team Korea har gjort en hæderlig figur i World Series, serien for AC45-katamaraner. Nu får holdet travlt med at bygge sin AC72, som hovedsagligt skal bygges i hjemlandet, i følge reglerne for America's Cup. 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer